Maarten van Uem

‘Gezamenlijk een tastbaar resultaat creëren’, dat was de reden voor mij om te kiezen voor een loopbaan in de bouw. Na het VWO heb ik de studie Civiele Techniek aan de Saxion Hogeschool succesvol afgerond. Na deze technische opleiding heb ik mijn kennis verbreed tijdens een Master of Science in Construction Management aan de Southbank University.

Tijdens mijn stage voor de Saxion Hogeschool en gedurende mijn Master of Science studie ben ik uitgebreid in contact gekomen met ABT bv te Velp (Gld.). Na een aantal jaar gewerkt te hebben als tekenaar/constructeur diende zich voor mij binnen ABT in 2004 de eerste projectmanagementklus aan: de complete infrastructuur op Wageningen Campus. Met dit project ben ik meer dan 12 jaar (in verschillende fases) bezig geweest. Daarnaast heb ik diverse andere projecten gemanaged en uiteenlopende taken uitgevoerd, van deskundige voor de rechtbank tot projectmanager en van toezichthouder tot systems engineer. Het zwaartepunt van de projecten kwam daarbij steeds meer bij geïntegreerde contracten te liggen. Iets wat qua aanpak, structuur en gedachtegoed erg bij mij past.

Mijn eigenschappen zijn:

  • Doortastend
  • Rustig
  • Sterk analytisch denkvermogen
  • Creatief / omdenken
  • Teamspeler

Om hier (nog) meer invulling aan te geven ben ik in 2013 samen met Marcel Quint het bedrijf Synquis gestart. In de jaren dat Synquis nu draait heb ik al erg uiteenlopende projecten mogen doen, zoals de Meppelerdiepsluis in Zwartsluis, Rijnkade 5 te Utrecht, maar ook de renovatie van 14 woningen aan de Roggestraat in Utrecht en de nieuwbouw van een -55 graden vrieshal voor CSK te Leeuwarden.

Het boeit me erg om met de verschillende aspecten van bouwcontracten bezig te zijn en hierin te adviseren. Ieder fase in het bouwproces heeft zijn interessante aspecten, of het nu gaat om het opstellen van een contract of de uitvoering daarvan. Het in teamverband behalen van tastbaar resultaat is daarbij onmisbaar voor mij.

Hebt u een bouwuitdaging? Ik ga hem graag samen met u aan!

Personalia

Volledige naam: ing. M.J. (Maarten) van Uem M.Sc.
Telefoonnummer: 06 – 24 86 09 51
E-mail: m.v.uem@synquis.nl
LinkedIn: Maarten van Uem
Beroepsverenigingen: KIVIincose-nl