Sinds 2019 zijn we als Synquis betrokken bij het realiseren van het Nieuwbouw Project Flamco te Almere met onder andere als doel het behalen van ‘BREEAM Outstanding’. Synquis heeft voor opdrachtgever LOGIMAC Logistic Grundbesitz B.V. te Amsterdam het projectmanagement, de directievoering en het bouwkundig toezicht van dit project. De bouwkundige oplevering en de oplevering van de gebouwgebonden installaties is nabij en staat gepland op 25 februari 2021.

In het ontwerp zijn dusdanige maatregelen opgenomen, dat het pand energieneutraal kan functioneren. Daardoor is het project genomineerd voor de BREEAM Awards 2021. Het door Flamco uitgegeven persbericht geeft hier meer informatie over.

Nieuwbouw Flamco genomineerd voor BREEAM Awards 2021

‘Het project Nieuwbouw Flamco Almere is genomineerd voor de BREEAM Awords 2021. Het hoofdkantoor van Flamco is genomineerd in de categorie Commercial Buildings – Design Stage, samen met vier andere gegadigden uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Een onafhankelijke jury heeft de shortlist samengesteld op basis van de hoogste BREEAM-beoordelingsprestaties en de bijzonderheid van projecten. Flamco Group scoorde volgens de BREEAM beoordelingsmethode met 90% uitzonderlijk hoog. Medio 2020 ontving Flamco Group het BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat voor het nieuwe kantoorgebouw aan de Fort Blauwkapel in Almere. “Daarnaast is het gebouwontwerp bijzonder doordat het geheel energieneutraal is, zowel de gebouwgebonden als de gebruikersgebonden installaties.

Het volledige persbericht van Flamco is hier te lezen

https://flamcogroup.com/be-nl/pageid/newsitem-breeam-eu